Dry Liquid Color – DLC

DE nieuwe Innosolids kleurtechnologie. Dit vernieuwende kleurconcentraat verenigt alle voordelen van Liquid Colors, zoals perfecte dispersie, met alle voordelen van een vast granulaat. Alle gewenste additieven kunnen probleemloos aan onze DLC worden toegevoegd. Altijd volgens klantspecifieke wensen samengesteld en verkrijgbaar in alle standaard groottes en maten. Jullie vragen, wij draaien.

Wat is Dry Liquid Color en welke voordelen biedt het? – DLC

DLC is een door Innosolids gepatenteerde kleuroplossing is overal toepasbaar. Dat is één van de grote voordelen van onze DLC en maakt het uniek. Geschikt voor alle kunststoffen, ook voor alle bio-kunststoffen. Niet alleen voor alle kunststoffen, DLC is ook geschikt voor alle kunststofproductie processen, zoals extrusie, injection molding en blow molding. Het gepatenteerde dragersysteem is universeel waardoor de toepasbaarheid voor alle kunststoffen gewaarborgd wordt. DLC heeft een laag smeltpunt dat een vroegere plastificering van het materiaal ten goede komt en zorgt voor betere menging en lager energieverbruik. Mede door de hoge kleurconcentratie en kleurkracht wordt substantieel gespaard in de dosering. Hoe krachtiger de dosering, hoe minder je nodig hebt voor het gewenste resultaat. Bovendien heeft DLC een reinigende werking op de productieschroeven. In plaats van vast te plakken, reinigt DLC juist de schroeven. Het grote voordeel betaalt zich uit in snellere kleurwissels en minder productieverlies door verbrandingen.  De goede dispersie voorkomt kleur-slierten en vermindert productiestoringen en productieverlies.

DLC met recycling- en BIO-materiaal en andere toepassingen:

Door de diverse gecombineerde voordelen is DLC de juiste Partner om gerecycleerd materiaal in te kleuren. Niet alleen door de unieke dispersie en het vroege smeltpunt met de bijkomende vroegere plastificeren, maar ook door de gebundelde kleurkracht. De universele drager maakt DLC bovendien uitermate geschikt voor mixed scraps.

Maar de gepatenteerde DLC kleuroplossing is overal toepasbaar en dat maakt Dry Liquid Color uniek. Geschikt voor alle kunststoffen, ook bijzonder geschikt voor BIO-kunststoffen. Spuitgiet, extrusie, injection molding en blow molding; alles is mogelijk. Toepassingen zoals TOYS, Wood Plastic Composite (WPC), household, constructie, verpakking, filamenten, automotive, sport, profielen enz enz enz.

De voordelen van DLC op een rij

  • Geringere dosering – geringere kleurvoorraden
  • Snelle kleurwissels
  • Algemene toepasbaarheid in kunststoffen – minder kleuren op voorraad
  • Ook voor bio-polymeren / bio-kunststoffen!!
  • Algemene toepasbaarheid in productietechnieken
  • Laag smeltpunt – betere menging – geringer energieverbruik – minder verbrandingen
  • Free flowing – ideale dispersie
  • Geen standaardkleuren – alles volgens klantspecifieke wensen
  • Toevoeging van elk gewenst additief is mogelijk
  • Bijzonder geschikt voor Recycling materiaal!!

Vragen en/of direct contact met Innosolids

E-mail customerservice@innosolids.com         Telefoon +31 6 39 09 81 36